Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
CV
10-07-2023

4 tips om jouw CV te optimaliseren waardoor jij zeker wordt aangenomen!

Een cv is een kleine samenvatting van wie jij bent als persoon. Werkgevers over de hele wereld zien tijdens hun recruitmentproces ontzettend veel cv’s en proberen hieruit hun potentiële matches te halen. Daarom moet jouw cv dus zodanig zijn opgemaakt dat al je skills, talenten en relevante ervaringen voor jouw droomjob makkelijk te lezen zijn! Bekijk deze 4 tips die jou helpen om je cv eruit te laten springen:

1. Pas je cv aan de organisatie aan

Pas je profielschets of introductie aan voor de verschillende posities waar je voor solliciteert. Het beste is als je dit ook doorvoert in de rest van je cv! Om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent en dit proces niet uren zal duren, kun je ook verschillende versies van je cv opstellen als je een beetje weet welke richtingen je uit wil gaan.

2. Zorg dat er keywords in staan

Wist jij dat de meeste recruiters gemiddeld 7,4 secondes door je cv kijken? Dit is vooral omdat ze op zoek zijn naar specifieke keywords die matchen bij het profiel. Deze keywords laten je skills zien zoals bijvoorbeeld; ‘Receptioniste’, maar ook ‘Teamwork’ en ‘Communicatie’.
Het is belangrijk dat je blijft verwijzen naar de vacature en dat de keywords die in de vacature staan, ook terugkomen in je cv!

3. Focus op skills die je meeneemt van andere posities

Als je een sollicitant bent op instapniveau die voor een positie solliciteert welke niet volledig overeenkomt met de eerdere functies, focus dan vooral op de skills die je hebt meegenomen uit je vorige baan. Denk bij deze skills aan leiderschapsrollen, stage-ervaringen of andere werkzaamheden die je professionele groei in beeld brengen.

4. Leg de nadruk op werkervaring

Benadruk de werkervaring meer dan je studie(s). Recruiters en HR-managers vergelijken graag ambities en skills van potentiële kandidaten. Jouw relevante werkervaring zal altijd het gemiddelde van je studie overtreffen. Geef, bijvoorbeeld, een gedetailleerde beschrijving van jouw werkkwaliteiten en -ervaringen.
Alhoewel je ervaring belangrijk is; vergeet je studieloopbaan er niet in te zetten! Als je (summa) cum-laude bent afgestudeerd of je hebt andere indrukwekkende prestaties kun je dat zeker toevoegen aan je cv. 

Een goede cv is de eerste stap om een nieuwe baan te bemachtigen!

Check dus snel de website van Banenrijklimburg voor vacatures in Limburg die bij jou passen en ga met je vernieuwde cv solliciteren in Limburg of omgeving!

Bron: Workology
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?