Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
13-10-2017

2 miljoen subsidie voor programma voordeel & vervolg

De minister van OCW heeft bekend gemaakt dat ze twee miljoen euro aan subsidie toekent aan het Zuid-Limburgse programma VOORdeel & VERVOLG. Naast de bijdrage van het ministerie ontvangt het programma ook van de Provincie Limburg een grote bijdrage om het programma te laten slagen. Het programma is een unieke samenwerking tussen de regionale partners uit het bedrijfsleven, overheid en onderwijs gericht op jongeren, die nu nog vaak zonder enig diploma de school verlaten en geen werk krijgen, maar ook op volwassenen die extra steun nodig hebben om aan het werk te blijven of de arbeidsmarkt te betreden. Hiermee worden de kansen voor duurzaam werk voor beide groepen vergroot.
Over VOORdeel & VERVOLG
Het programma VOORdeel & VERVOLG is een uniek en breed gedragen samenwerkingsverband, waarin alle onderwijsinstellingen (21) voor mbo, vmbo, voortgezet speciaal onderwijs , praktijkonderwijs, gemeentes, UWV, provincie Limburg en ondernemers in Zuid-Limburg samenwerken, om te komen tot een toekomst- en arbeidsmarktgericht onderwijs en toeleiding naar arbeid voor deze doelgroepen. Voor deze groepen zal vaak maatwerk nodig zijn, en de partners verwachten op termijn zo’n 1000 vacatures per jaar worden te kunnen invullen.

Opleving van de Zuid-Limburgse economie
De werkgelegenheid in Zuid-Limburg trekt aan in alle sectoren en de economie heeft een enorme opleving. Om te voldoen aan de Zuid-Limburgse arbeidsmarktvraag moet het beschikbare arbeidspotentieel zo goed mogelijk gebruikt worden. Door deze opleving zullen de kansen voor deze doelgroepen een stuk groter worden. De partners willen deze kansen actief benutten. Deze jongeren en volwassenen hebben baat bij zoveel mogelijk leren in de praktijk en bij begeleiden op maat. Dit is gebleken bij VDL Nedcar en bij de Maastrichtse toeleveringsbedrijven (MTB).

Bron : Arcus

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?