Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/Yf0ThHNqvygaO-La.jpg
De grootste vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YgUlvMSsOcOafomu.jpg
Jouw zoektocht begint bij Banenrijklimburg!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Wat verwacht generatie Z van hun werkgever?

Lauren Smits 23-6-2022 9:27
Categorieën: Algemeen, Arbeidsmarkt

blog_image:article_banenr_165597068562b41b7d5d95c.png:end_blog_image

Wat verwacht generatie Z van hun werkgever?

Generatie Z (of gen Z) is de nieuwste generatie op de arbeidsmarkt. Deze stelt heel andere eisen aan een baan, gaat niet zomaar met alles akkoord en is al helemaal niet van plan zich zomaar voor langere tijd aan een bedrijf te verbinden. Wat moeten bedrijven doen om deze jonge talenten aan zich te binden?

 

 

Wat is het verschil tussen millennials en gen Z
Millennials zijn geboren tussen 1981 en 1995 en gen Z tussen 1996 en 2015. Er zijn veel gelijkenissen tussen millenials en gen Z, maar ook veel verschillen. Millennials zijn volwassen geworden met toegang tot het internet, maar gen Z groeide letterlijk op met een smartphone in de hand. Millenials hebben digitaal werken en leven moeten aanleren, maar gen Z weet niet beter. Ook is gen Z meer bezig met hoe zij daadwerkelijk impact kan maken en daardoor ook daadkrachtiger.

Pas op met hybride werken
Vóór de corona-epidemie werkten we grotendeels op kantoor. Toen werden starters in ieder geval de eerste paar weken door een collega op de werkvloer ingewerkt. Sinds het hybride werken is dat niet meer vanzelfsprekend. Waar je eerst van negen tot vijf werkte en rondkeek naar wat andere medewerkers deden, heeft gen Z veelal geen idee van wat er van hen wordt verwacht. Door het hybride werken wordt er meer verantwoordelijkheid bij de jonge professional gelegd. Meestal wordt er van hen verwacht dat ze proactief zijn in het contact leggen met hun leidinggevenden, collega's of klanten. Ze staan continu 'aan'.

Hoe kunnen werkgevers hier het beste mee omgaan?
Werkgevers doen er goed aan vaste momenten af te spreken met jonge werknemers om te checken hoe het gaat. Zo hebben zij de gelegenheid hun hart te luchten. Geef ook aan wanneer het werk dat zij verrichten goed genoeg is. Zo voorkom je mogelijke stress en help je een starter te leren hoe zij hun eigen verwachtingen kunnen matchen aan die van jou.

Gen Z vindt geld en werken minder belangrijk
Het grootste verschil met de vorige generatie is de motivatie. Bij gen Z staan werken en geld niet op één, maar tijd en relevantie. Zij verdienen liever minder om meer tijd te hebben voor dingen die maatschappelijk relevant zijn in het leven. Gen Z is dus minder geïnteresseerd in verre reizen en dure spullen en het hoge salaris dat daarvoor nodig is. Ze willen in hun werk graag iets kunnen betekenen, bijvoorbeeld bij een woningcorporatie om wijken klimaatneutraal te maken.

Hoe kan een werkgever gen Z aan zich binden?
Gen Z is actiegericht en ambitieus. Misschien omdat zij opgroeien in een wereld van wooncrisis, oorlog, torenhoge studieschulden en veel aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. Ze willen impact maken waar het wél kan. Dus geef ze de kans om zich te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Zo geef je ze het gevoel dat ze daadwerkelijk iets kunnen bijdragen aan een mooier morgen en haal je het beste uit gen Z.

Wil jij gen Z bereiken? Plaats dan jouw vacature(s) via deze link!

Bron: nu.nl

Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Sabic
VDL Groep
Intergarde & Polygarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
We are Pentair!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils