Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/YfAOnaeMBd9S9KBA.jpeg
De vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YfANYVm6wYAs0eAG.jpg
Jouw zoektocht begint hier!

Vind de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

De arbeidsmarkt in beeld

Ruben Schreurs 26-11-2021 9:48
Categorieën: Arbeidsmarkt

blog_image:article_banenr_163791696361a0a123793d5.png:end_blog_image

De arbeidsmarkt in beeld

Druk, druk, druk. Niet alleen op de werkvloer, maar ook op de arbeidsmarkt neemt de drukte alleen maar toe. Het tweede kwartaal van 2021 leverde al flinke problemen op voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe collega’s. En ja hoor, je raad het al, dat is in het derde kwartaal alleen nog maar moeilijker geworden.

Uit onderzoek van het CBS en Statline blijkt dat 30,4% van de ondernemers kampt met een tekort aan arbeidskrachten. Dit nieuws komt zeker niet uit het niets, want momenteel is ook maar 10,7% van de arbeidsmarkt actief op zoek naar een baan. Dit zijn in totaal 886 duizend werkzoekenden in Nederland, 55 duizend minder dan dezelfde periode vorig jaar, en 31 duizend minder dan vorige kwartaal. Dit gaat gepaard met een daling van de nationale werkeloosheid naar 277 duizend werkelozen, ten opzichte van 406 duizend in oktober 2020.

Toch vonden in totaal 1.4 miljoen mensen een nieuwe baan in het derde kwartaal (16,7% van de arbeidsmarkt). Een stuk minder dan vorig jaar (1.58 miljoen), maar nog steeds een mooi aantal. Dit laat zien dat werkgevers de strijd duidelijk nog niet opgeven. Waar het aantal actief werkzoekenden afneemt, moeten werkgevers zelf actief op zoek om de juiste kandidaten te bereiken. Gemiddeld werd 34,3% van de kandidaten minimaal één keer benaderd over een nieuwe functie in kwartaal 3, vergeleken met 31,5% in het derde kwartaal van 2020.

Om te zorgen dat jouw vacature de juiste kandidaten bereikt, is maatwerk nodig. Banenrijklimburg kan je daarbij helpen! Of je jouw kandidaten nou direct wilt benaderen, of warm wilt maken met een Job Marketing Campagne, wij kijken graag hoe we jouw specifieke vacature het beste kunnen promoten!

Bron: Intelligence Group

Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Polygarde
Saillant Collection Hotels
Intergarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!
Zuyderland
PHI
Daelzicht
het Rughuis
Intergrin
Leger des Heils