Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/YYkPGMCjq5ZVDmdI.png
De vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YYkPhji1A24UCZTp.png
Jouw zoektocht begint hier!

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Succesvol werven begint met een goede vacaturetitel

Christianne Giezenaar 23-11-2021 9:30
Categorieën: Arbeidsmarkt

blog_image:article_banenr_15786631995e187d1f82b09.jpg:end_blog_image

De juiste medewerkers vinden: gebruik de juiste vacaturetitel!

Een vacaturetitel is de eerste en belangrijkste filter voor het vinden van de perfecte kandidaat. Pas als de titel aanspreekt, wordt er doorgeklikt en lezen mensen jouw vacature.

Gebruik algemene benamingen en houd de titel beknopt. Een vacaturetitel van 80 tekens of minder ontvangt meer clicks en wordt beter gevonden door zoekmachines zoals Google. Nu zijn eigenlijk alle vacaturewebsites voor kandidaten ook een soort zoekmachine. Wanneer je dus een goede vacaturetitel gebruikt, val je ook binnen de vacaturewebsites meer op!

Maar hoe kom je er nou achter of een functienaam wel gezocht wordt door kandidaten?

Hier kun je de gratis tool Google Trends voor gebruiken. Met deze tool kun je de populariteit inzien van allerlei zoektermen. Je ziet de statistieken over een bepaalde periode en ook zie je of er een stijging of daling is in het gebruik, of dat kandidaten afhankelijk van het seizoen andere functienamen zoeken. Je kunt dus verschillende zoektermen invullen en vergelijken om te bepalen welke functienamen meer gebruikt worden.

Gebruik de meest gezochte functietitel

Het gebruiken van de meest gezochte functietitel levert veel voordelen op. Het zal beter aansluiten naar de functienamen waar kandidaten het vaakst op zoeken, en beter naar voren komen in zoekmachines.
Ben je op zoek naar een marketeer of een marketingmedewerker? Beide termen betekenen hetzelfde, maar sollicitanten blijken op dit moment vaker op marketeer te zoeken dan op marketingmedewerker. Daarom kun je het beste deze term gebruiken in de vacature, ook al noem je de functie intern anders.
Wil je nu toch graag de Nederlandstalige functietitel gebruiken? Zet er dan in elk geval een spatie tussen. Want op ‘marketing medewerker’ wordt op dit moment drie keer zoveel gezocht als marketingmedewerker.

blog_image:article_banenr_1620386457609522992eb82.png:end_blog_imageblog_image:article_banenr_16203862016095219990eb6.PNG:end_blog_imageblog_image:article_banenr_1620386223609521af4eb3b.PNG:end_blog_imageblog_image:article_banenr_1620386264609521d809ad1.PNG:end_blog_imageblog_image:article_banenr_1620386369609522411d5fb.jpg:end_blog_image

Afbeelding van Google Trends en functietitel: Marketeer of marketingmedewerker?

Ook zoeken welke functietitel het beste is?

Klik dan hier om naar Google Trends te gaan en maak gebruik van deze gratis tool om te bekijken wat de beste vacaturetitel is voor de functie.

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
Provincie Limburg
Polygarde
Saillant Collection Hotels
Intergarde
SVO PL.
Sevagram, zorg met bezieling!
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!