Banenrijklimburg header mobile
/_images_upload/YUB76vpqI4eSOVD5.jpg
De vacaturesite van Limburg

Zet de volgende stap in jouw carrière!

/_images_upload/YUHWl8kGykj2XTvt.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

/_images_upload/YUB6dc_qNwMoDZKh.jpg
Maak jezelf een baan rijker!

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

De 5 leukste secundaire arbeidsvoorwaarden

Christianne Giezzenaar 8-11-2019 14:00
Categorieën: Algemeen, Opmerkelijk

blog_image:article_banenr_15732220165dc576801265e.jpg:end_blog_image
Bijna een derde van de werkzoekenden geeft aan dat secundaire arbeidsvoorwaarden en andere extra’s tot de belangrijkste overwegingen behoren bij het accepteren van een contract. Veel mensen zouden ook bij hun huidige werkgever liever betere arbeidsvoorwaarden krijgen dan een loonsverhoging. Wij hebben hieronder de 5 leukste secundaire arbeidsvoorwaarden op een rijtje gezet.


 

1. Baaldagen

Iedereen heeft wel eens een baaldag of een moment wanneer je niet lekker in je vel zit. Zo zijn er dan ook bedrijven die baaldagen als secundaire arbeidsvoorwaarde hebben. In plaats van je ziek melden kun je een of twee keer per jaar een baaldag inzetten. Lekker thuisblijven en met een kop thee op de bank dus. Tevens geeft het de werkgever meer grip op hoe medewerkers zich voelen, en is het tijdig te signaleren of er meer aan de hand is.

2. Hond mee naar kantoor en reistegoed

Er zijn steeds meer kantoren waarbij je je hond mee kan nemen naar het werk. Zo hoef je je trouwe viervoeter niet meer de hele dag alleen thuis te laten, maar gaan mensen ook vaker een blokje om, wat weer goed is voor de concentratie. Airbnb is een van de bedrijven waar je je hond mee kan nemen naar kantoor.
Daarnaast krijg je bij Airbnb ook nog eens 2.000 euro tegoed zodat je als medewerker ook zelf op reis kunt gaan door middel van de website waar je voor werkt.

3. Eten en onderzoeken combineren

De universiteit van Wageningen heeft een universiteitsrestaurant. En dat is niet zo maar een restaurant, maar ook een onderzoeksfaciliteit. Er wordt onderzoek gedaan naar alles met en rondom eten en eetpatronen. Medewerkers die hier eten zijn dus zelf ook gelijk het onderwerp van het onderzoek.

4. Voor vrijwilligerswerk extra betaalde vrije dagen

Er zijn meer en meer bedrijven die nadenken over hun maatschappelijke positie en een belang daarbij. Daar hebben ze bij Salesforce net zo over gedacht, want per jaar krijgen werknemers $1000 om te spenderen aan een goed doel naar keuze én krijgen ze zes dagen per jaar betaald verlof extra om vrijwilligerswerk te doen.

5. Een extra week vakantie er bij sporten

Zes extra dagen voor vrijwilligerswerk lijkt al veel maar een bedrijf uit Zweden kan hier nog overheen gaan. Om hun hoge ziekteverzuim tegen te gaan wilden ze medewerkers meer aan het sporten krijgen. Dit is gelukt door ze per gesport uur een extra 12 minuten aan vakantie toe te kennen. Zo konden medewerkers tot maximaal een week extra vakantie bij elkaar sporten.
Omdat de organisatie het sportabbonnement betaalde van de medewerkes deed maar liefst 75% van de medewerkers mee en is het ziekteverzuim in twee jaar gedaald met 30%. Omdat medewerkers zelf hun uren bij hielden in een dagboek hebben de ook meer vertrouwen gekregen in hun werkgever.

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Yuverta! Thuis in de Toekomst!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
IIC Group Investors in Care
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!