Banenrijklimburg mobiel
Job Alert Banenrijklimburg
Schrijf je in voor onze Job Alert
Zo mis jij geen enkele vacature
Snel zoeken

De 10 ongeschreven cv regels waar recruiters op letten bij het selecteren van kandidaten

Robin Bakker namens CVster 20-7-2018 9:39
Categorieën: algemeen

blog_image:article_banenr_15312957595b45b80f2c687.png:end_blog_imageDe zoektocht naar werk omvat een sollicitatieprocedure die start met een brief en de nodige sollicitatiegesprekken. Recruiters kijken kritisch naar het cv en de sollicitatiebrief, en er zijn dan ook een aantal ongeschreven regels waar zij al dan niet bewust of onbewust op letten. Hieronder zijn ze voor jou op een rijtje gezet.

 1. Slordigheden
  Een sollicitatie is een weerspiegeling van het toekomstig functioneren van een sollicitant, althans dat is hoe een recruiter ernaar kijkt. Staan er slordigheden in het cv, dan knapt een recruiter daar op af. Het is namelijk een eerste indicatie van hoe iemand zijn werkt gaat uitvoeren. Met slordigheden maakt een sollicitant nooit een beste beurt.
 2. Clichés
  Clichés en standaardzinnen die iedereen kan bedenken, betekent een enkele reis naar de prullenbak voor een sollicitatie. Het is voor recruiters op deze manier lastig om te zien waarom de sollicitant onderscheidend is, en dat is nou net wat recruiters willen zien!
 3. Onprofessioneel gedrag, ook op sociale media
  Ook recruiters maken dankbaar gebruik van de opkomst van sociale media. Wanneer zij de sollicitant opzoeken op sociale media, en zien dat diegene schaamteloze foto’s op zijn of haar profiel zet, is dit vaak een afknapper. Deze eerste indruk is niet snel meer goed te maken, en de recuiter waagt zich er dan ook niet snel meer aan.
 4. Werkervaring opleuken
  Recruiters hebben dagelijks te maken met mensen die solliciteren. Ze kunnen dan ook heel goed de zin van de onzin op een cv scheiden. Sollicitanten die hun cv mooier maken dan het is, of diegenen die zelfs liegen op het cv, zullen op den duur hoe dan ook door de mand vallen bij een recruiter.
 5. Dertien in een dozijn
  De sollicitaties stromen binnen zodra een vacature gepubliceerd is. Een recruiter is op zoek naar een uniek cv. Een standaard sollicitatiebrief, geplukt van het internet, zal weinig interesse wekken bij een recruiter. De kandidaat zal beter zijn best moeten doen.
 6. Een foto bijvoegen
  Een foto op het cv geeft een eerste fysieke indruk van de sollicitant. Ziet diegene er verzorgd uit, heeft hij of zij nette kleren aan? Zeker als het gaat om een functie waar iemand veelvuldig in contact is met klanten, geeft dit een eerste reden voor een recruiter om iemand af te wijzen.
 7. Onderbuik gevoel
  Een recruiter is altijd op zoek naar dat goede gevoel bij een kandidaat. Soms wanneer de recruiter geen goed gevoel overhoudt aan een sollicitatie, is het lastig aan te duiden waar dit nou aan ligt. Toch kan dit een reden zijn voor recruiters, om de sollicitatieprocedure stop te zetten.
 8. Contactgegevens
  Duidelijkheid is erg belangrijk voor een recruiter. Het is belangrijk voor een recruiter dat zij de contactgegevens en andere relevante informatie van de sollicitant snel beschikbaar kunnen hebben. Zeker gezien de tijdsdruk. Sollicitanten die geen informatie aanleveren, maken hier daarom geen beste beurt mee. In plaats van een extra mailtje versturen, kijkt de recruiter liever verder naar die andere goede sollicitant die zijn of haar contactgegevens wel vermeld heeft staan.
 9. Wat heeft de sollicitant bereikt?
  Natuurlijk één van de belangrijkste aspecten van het cv. De daadwerkelijke achievements van een sollicitant. Wanneer de sollicitant een relevante opleiding heeft gedaan, en ook nevenactiviteiten op het cv vermeld heeft staan, scoort dit natuurlijk bij een recruiter.
 10. Is iemand op alle punten echt geschikt?
  Voldoet een sollicitant aan elke harde genoemde eis in de vacature? Als het belangrijk is dat iemand in de buurt van Amsterdam woont, zal een sollicitant woonachtig in Rotterdam, niet door de selectie komen. Ook al is zijn cv nog zo goed.

blog_image:article_banenr_15312953925b45b6a0ce16a.png:end_blog_image    Deze blog is geschreven door CVster
Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Vind hier alle recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Vind hier de meest recente vacatures van de Aldi!
Mosae Zorggroep als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Made of energy. Connected @ heart!
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Arcus college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Wil jij ook SPIE’er worden? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Bekijk hier alle vacatures van de 4 Saillant Collection Hotels!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Wil jij het beste naar boven halen in jezelf en anderen? Vind hier vacatures bij Adelante in Limburg
Vind hier alle vacatures van Gilde Opleidingen!
Maak andermans zorg jouw zorg! Vind hier alle vacatures van Mondriaan.
Corio Works
Sterk in werven, selecteren én matchen!
Bekijk hier alle vacatures van Collé Rental & Sales!
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!
Banenrijklimburg.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.