Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YAgnZZlz6MSfUsIB.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

Beleid, management en directie vacatures in Heerlen

Beleidsmedewerker - Heerlen

Werkgever:Open Universiteit Nederland
Locatie:Heerlen
Als beleidsmedewerker bent u verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van beleid met betrekking tot uiteenlopende thema’s die op instellingsniveau spelen en altijd...
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1764588

Juridisch Adviseur - Heerlen

Werkgever:Stadsregio Parkstad Limburg
Locatie:Heerlen
Als juridisch adviseur werk je nauw samen met de concernjurist/medewerker bestuurszaken. In onderling overleg voeren jullie, al dan niet samen, verschillende werkzaamheden uit
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1764592

Directeur - Kerkrade

Werkgever:Onderwijsstichting Movare
Locatie:Kerkrade
Zet jij je elke dag weer met passie en bevlogenheid in voor de ontwikkeling van het kind? Heb je aandacht voor de individuele leerbehoeften van kinderen? Ben je leergierig?
Gepubliceerd: 11-01-2021
Referentie nr:#BAG1752376

Docent LD (teamleider) - Heerlen

Werkgever:SVO PL
Locatie:Heerlen
Je houdt je bezig met de beleidsvoorbereiding, en - uitvoering. Je ontwikkelt het centrale beleid van de stichting, school of locatie en geeft leiding aan het team van de sectoren.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BAG1764587

Medewerker Projectadministratie - Heerlen

Werkgever:Amrâth Hôtels
Locatie:Heerlen
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een ervaren medewerker die in samenwerking met andere afdelingen de projectadministraties in goede banen leidt.
Gepubliceerd: 14-01-2021
Referentie nr:#BAG1762250

(Junior) Enterprise Risk Manager - Heerlen

Werkgever:APG
Locatie:Heerlen
Zet je graag je tanden in Enterprise Risk Management? En heb je de ambitie om nieuwe technieken te gebruiken in een dynamische omgeving?
Gepubliceerd: 07-01-2021
Referentie nr:#BA1760104

Senior Adviseur Waterveiligheid - Roermond

Werkgever:Limbourg & Partners
Locatie:Roermond
Als senior adviseur waterveiligheid weet je welke issues er spelen, weet deze met elkaar te verbinden en waar nodig te vertalen naar concrete acties, je voert regie op de voortgang
Gepubliceerd: 28-12-2020
Referentie nr:#BA1756391

Werken in de management sector

Banen in de top van organisaties krijg je meestal met een management opleiding of achtergrond. Deze mensen hebben vaak een doorslaggevende rol binnen de gehele bedrijfsvoering. Dit brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. De te varen koers wordt in grote lijnen uitgezet door de directie. Het vakgebied is te verdelen in drie disciplines.

Beleid

Beleid heeft te maken met het stellen van doelen, middelen en een tijdpad die op elkaar aansluiten. De organisatie moet in de juiste richting gestuurd worden om de eerder gestelde doelstellingen te halen. Beleid hangt nauw samen met bestuur, wat juist duidt op het toezien van de naleving van het beleid. In een beleidsfunctie creëer je een beleid en bij een functie in het bestuur zorg je ervoor dat dit wordt nageleefd. Sterke communicatie tussen de partijen is hierdoor ook van belang.

Management

Management ofwel bedrijfsvoering heeft te maken met het besturen van een onderneming of organisatie. Het doel is om de doelstellingen te formuleren en te bereiken. Belangrijke begrippen hiervoor zijn strategie, financieel beheer en innovatie. Het managementteam vormt de leiding van de organisatie en veel disciplines zijn hierin vertegenwoordigd. Een team bestaat bijvoorbeeld onder andere uit een operationeel manager, financieel manager, sales manager en marketing manager. Per organisatie is de samenstelling van functies afhankelijk van de grootte van de organisatie en de sector waarin zij actief is.

Directie

De directie betreft alle directeursfuncties in een organisatie. Je hebt de leiding over een organisatie, bedrijf, dienst of afdeling. Deze functie is nog verder onderverdeeld. Zo heb je vacatures voor algemeen directeur, financieel directeur of operationeel directeur. De rol van algemeen directeur kan verschillen per bedrijfsvorm. Bij sommige organisaties is er alleen een uitvoerend bestuur en bij andere ook een dagelijks bestuur. In dat laatste geval kom je als directie vaak bij elkaar om strategische beslissingen te nemen.

Opleidingen en werkgevers in de regio

Op vrijwel alle niveaus is het mogelijk om een opleiding in management te volgen. Op MBO niveau kun je bijvoorbeeld bij het Vista College opgeleid worden tot management assistant.

Op HBO niveau kun je opleidingen vinden die gericht zijn op de verschillende soorten managers. Ook zijn er HBO opleidingen die zich hebben gespecialiseerd op een sector. De Fontys in Venlo is gespecialiseerd op het gebied van Logistics Management en Zuyd Hogeschool richt zich meer op de facilitaire sector. In Maastricht bevindt zich de Hoge Hotelschool waar je de opleiding vindt die zich volledig richt op de hotellerie.

Vrijwel alle gemeentes in Limburg, zo ook Heerlen, bieden functies aan voor managers. Andere mogelijke werkgevers waar je aan kunt denken zijn Vebego , Boels en Medtronic.

Beleid en management functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in Limburg. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
MET ggz, de korste lijn naar herstel
Sevagram Zorg
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
SNOW WORLD
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!