Focus op carrièrre, vind alle vacatures op Banenrijklimburg!
Alle focus op carrière?
Vind hier de juiste vacatures!
Vind een nieuwe collega via alle actuele vacatures op Banenrijklimburg!
Samenwerken in een hecht team?
Zoek hier een nieuwe uitdaging!
Vind een matching Zorg vacature op Banenrijklimburg!
All eyes on vacatures op Banenrijklimburg!
Op zoek naar een collega met ambitie?
Vind hier de juiste vacatures!
Snel zoeken

Teamleider Gedragskundige (Psycholoog of Orthopedagoog)

Functieomschrijving

Werkveld Gehandicaptenzorg
Soort vacature Niveau 7-8: Gedragsdeskundige
Dienstverband Intentie tot vast dienstverband
FTE 0.7
Opleidingsniveau WO | NLQF 7-8

PSW biedt zorg en ondersteuning aan kinderen, jongeren, (jong) volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking bij wonen, dagbesteding, onderwijs, werk en vrije tijd. Dit gebeurt in of nabij huis, bij andere bedrijven of organisaties en vanuit eigen kleinschalige voorzieningen, midden in de samenleving. PSW bevordert dat mensen met een verstandelijke beperking zoveel mogelijk richting en inhoud geven aan hun eigen leven. PSW werkt vanuit een houding van respect voor eigenheid van cliënten. "De cliënt centraal" is bij PSW niet alleen een papieren werkelijkheid! Bij PSW werken circa 1000 professionele medewerkers (635 fte) en 488 vrijwilligers voor ruim 1800 cliënten. Het centraal bureau is gevestigd in Roermond.

Functieomschrijving

Kerntaak van de teamleider gedragskundige is leidinggeven aan een team van gedragskundigen, AVG arts(en) en mogelijk enkele therapeuten. Hij/zij ziet toe op een effectieve en efficiënte inzet van gedragskundigen bij cliënten van PSW; dit met betrekking tot observatie, diagnostiek en begeleidingsadvisering. Hierbij dient bedrijfsvoering en advisering van de primaire zorg nauw op elkaar afgestemd te zijn. Een en ander in nauw overleg met de zorgmanagers en de bestuurder. De teamleider gedragskundigen heeft een belangrijke adviserende taak naar bestuur en management ten aanzien van het kwaliteitsbeleid van de organisatie, voor zover dat gericht is op zorginhoudelijke thema's (o.a. begeleidingsplan, seksualiteit, communicatie etc.). Tevens initieert de teamleider ontwikkelingen die bijdragen tot een verbetering van de zorg en bijdragen tot de realisatie van de strategische doelen van PSW.

Wij vragen

 • een voltooide universitaire opleiding orthopedagogie of psychologie;
 • bijdrage kunnen leveren aan het zorginhoudelijk beleid van PSW in het algemeen en aan de ontwikkeling van de eigen discipline in het bijzonder;
 • capaciteit tot het geven van (beleidsmatig) advies, gevraagd en ongevraagd;
 • een coachende stijl van leidinggeven is een voorwaarde, waarbij het uitgangspunt is medewerkers zo zelfstandig mogelijk te laten werken;
 • inzicht in beheer aspecten en administratieve zaken;
 • inzicht in en visie op verdere ontwikkeling van de kwaliteit van de zorg;
 • ondernemend, stressbestendig, besluitvaardig en representatief;
 • kennis ten aanzien van de samenhang tussen ontwikkelingsniveaus op cognitief, emotioneel en sociaal gebied, bijkomende psychiatrische problematiek, ASS, begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke handicap;
 • ervaring als gedragskundige binnen de zorg aan volwassenen met een verstandelijke handicap;
 • liefst een registratie als GZ psycholoog (of hiervoor in opleiding) of orthopedagoog generalist;
 • ervaring in eerder soortgelijke functie strekt tot aanbeveling;
 • kennis van psycho-diagnostiek.

Dienstverband

In eerste instantie vindt een aanstelling plaats voor één jaar. Na afloop van dit jaar wordt gestreefd naar continuering van het dienstverband. Dit is onder andere afhankelijk van de organisatieomstandigheden.

Werktijden

Dagdienst.

Salaris

De functie van teamleider gedragskundige wordt, afhankelijk van de ervaring, ingedeeld in functiegroep 70 van de CAO Gehandicaptenzorg (minimaal € 4 026,- en maximaal € 6 068, - bruto per maand bij een full time dienstverband).

Aanvullende informatie

De functie teamleider gedragskundige valt rechtstreeks onder de bestuurder. Het gevraagde aantal uren omvat leidinggevende / adviserende taken én voor een klein deel uitvoerende taken. Vooralsnog is de verwachting dat de leidinggevende en adviserende taken ongeveer 16-20 uur per week omvatten.

Solliciteren

U kunt uw sollicitatie kenbaar maken via het Sollicitatie formulier of via onderstaande button.

Locatie

Roermond

Opdrachtgever

Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg (PSW)

Publicatiedatum

18.05.2017