Focus op carrièrre, vind alle vacatures op Banenrijklimburg!
Alle focus op carrière?
Vind hier de juiste vacatures!
Vind een nieuwe collega via alle actuele vacatures op Banenrijklimburg!
Samenwerken in een hecht team?
Zoek hier een nieuwe uitdaging!
Vind een matching Zorg vacature op Banenrijklimburg!
All eyes on vacatures op Banenrijklimburg!
Op zoek naar een collega met ambitie?
Vind hier de juiste vacatures!
Snel zoeken

Data Scientist/Software ontwikkelaar

Functieomschrijving

Het CBS is uitgegroeid tot een innovatieve organisatie, die actief inspeelt op behoeften van de samenleving. Het deelt zijn rijkdom aan informatie met andere overheden, politiek, wetenschap, media en het bedrijfsleven. Het CBS maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten en besluitvorming worden gebaseerd op betrouwbare statistische informatie. Het CBS biedt informatie die uitnodigt tot gebruik en zorgt ervoor dat de informatie toegevoegde waarde heeft voor de gebruikers. Niet alleen losse cijfers worden gepubliceerd, maar zoveel mogelijk worden economische en sociale fenomenen beschreven door cijfers in samenhang te presenteren. Het CBS sluit aan bij actuele gebeurtenissen door het uitbrengen van nieuwsberichten en tweets.

Vacaturenummer SER/SAL/11/17/03/42H
Locatie Heerlen
Opleidingsniveau WO
Categorie ICT
Dienstverband 36 uur, tijdelijke functie voor 1 jaar
Uren per week 36
Salaris maximaal €4605,- per maand
Deadline 11 mei 2017

Waar kom je te werken?

De hoofddirectie Sociaaleconomische en Ruimtelijke Statistieken (SER) heeft binnen het CBS tot taak het produceren van statistieken over de bevolking en haar leefsituatie, regionale statistieken, statistieken over de leefomgeving (milieu, natuur en ruimte) en specifieke functionele (bedrijven-)statistieken. Daarnaast heeft de hoofddirectie SER de CBS-brede functie om niet-reguliere statistische informatie optimaal te ontsluiten voor het algemene publiek en specifieke klanten.

De sector Arbeid, inkomen en leefsituatie (SAL) is verantwoordelijk voor de statistieken op het terrein van arbeid, inkomen, vermogen, bestedingen, mobiliteit, gezondheid, consumentenvertrouwen, vakanties, veiligheid, ICT- gebruik, sociale samenhang en welzijn. De medewerkers van SAL vormen een gedreven club die gaat voor kwaliteit en resultaat.

Het werk

Voor team SDV binnen de sector SAL zoekt het CBS een enthousiaste collega voor diverse software-, en procesontwikkel werkzaamheden. Bij de sector Arbeid, Inkomen en Leefsituatie worden statistieken gemaakt die voornamelijk gebaseerd zijn op data die verzameld worden middels enquêtes bij personen en huishoudens in Nederland. De sector ontwikkelt, bouwt en beheert de productie straten voor de verwerking van deze data. Flexibiliteit en innovatief denken zijn daarbij erg belangrijk. Bijvoorbeeld doordat er diverse grote ICT ontwikkelprogramma’s op het CBS lopen, waar de sector zijn systemen op moet aanpassen. Ook werkt de sector voor externe klanten. Met name deze externe opdrachten zijn vaak kortlopende trajecten die het werk dynamisch maken, soms hectisch en altijd gebonden aan strakke deadlines.

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in een fijne werkomgeving, laat deze kans niet aan je voorbij gaan.

Jouw profiel

  • We zoeken voor de periode van één jaar een ervaren Data Scientist/Software ontwikkelaar.
  • Je ontwerpt, bouwt en test onze decentraal ontwikkelde maatwerk automatiseringssystemen.
  • Je hebt veel gevoel voor de inhoud van statistisch onderzoek.
  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en bent bijvoorbeeld afgestudeerd in een van de volgende richtingen: ICT, wiskunde, kwantitatieve economie of sociologie met een afgeronde research master.
  • Je hebt programmeerervaring in een of meerdere programmeertalen. Blaise kennis is een pré.
  • Je werkt nauwkeurig en je bent positief kritisch ingesteld, ook ten aanzien van je eigen werk.
  • Je ziet het als een uitdaging om generieke software te ontwikkelen die voor meerdere onderzoeken geschikt, goed te beheren en gemakkelijk te gebruiken is.
  • Je bent resultaatgericht en hebt een flexibele instelling.
  • Je bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden.

Je salaris

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamisch werkveld. Flexibiliteit om de balans tussen werk en privé te bewaken. Een hoogwaardig arbeidsvoorwaardenpakket en ruime opleidingsmogelijkheden. Je salaris is maximaal € 4605- per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Meer weten?

Je kunt bellen met Ingrid Beckers, Hoofd SAL/SDV, tel: 045-570 7323 of een mail sturen aan i.beckers@cbs.nl.

Reacties

Je reactie op de vacature Data Scientist/Software ontwikkelaar ontvangen wij graag. Stuur je CV met begeleidende brief onder vermelding van vacaturenummer SER/SAL/11/17/03/42H digitaal naar sollicitatie@cbs.nl of solliciteer via onderstaande button.

Locatie

Heerlen

Opdrachtgever

CBS

Publicatiedatum

20.04.2017