Focus op carrièrre, vind alle vacatures op Banenrijklimburg!
Alle focus op carrière?
Vind hier de juiste vacatures!
Vind een nieuwe collega via alle actuele vacatures op Banenrijklimburg!
Samenwerken in een hecht team?
Zoek hier een nieuwe uitdaging!
Vind een matching Zorg vacature op Banenrijklimburg!
All eyes on vacatures op Banenrijklimburg!
Op zoek naar een collega met ambitie?
Vind hier de juiste vacatures!
Snel zoeken

Brandweerofficier

Functieomschrijving

Word Brandweerofficier!

De Brandweeracademie, onderdeel van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), heeft als taak brandweermedewerkers vakbekwaam te maken en te houden. Wij werken onder andere aan een goede integratie van relevant (brand)onderzoek en onderwijs, vernieuwing van het brandweeronderwijs en het bijbehorende examenstelsel. De Brandweeracademie heeft als wettelijke taak het ontwikkelen en verzorgen van officiersopleidingen voor de brandweer.

In september 2018 gaat bij de Brandweeracademie de 51e voltijdopleiding Brandweerofficier van start. Vanaf de start van de opleiding ben je in dienst van een veiligheidsregio waar de brandweer deel van uitmaakt. Je volgt onderwijs bij de Brandweeracademie in Arnhem en leert door stages de praktijk kennen. We zijn nu ook voor onze veiligheidsregio op zoek naar geschikte mensen voor de functie/opleiding Brandweerofficier (fulltime).

De functie Brandweerofficier

Als brandweerofficier werk je voor Veiligheidsregio Zuid-Limburg, onderdeel Brandweer. Je loopbaan staat in het teken van leiderschap waarbij doorgroei naar het strategische niveau tot de mogelijkheden behoort. Je kunt actief zijn als leidinggevende, projectleider of toonaangevend specialist. Daarnaast kun je worden ingezet als officier van dienst bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een vliegtuigramp.

Als brandweerofficier heb je ambitie, doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen. Je bent een leider en schrikt niet terug van stress. Oog voor mensen, samenwerken en gevoel hebben voor verschillende belangen zijn belangrijke kwaliteiten.

Wat verwachten wij?

 • Een afgeronde hbo-opleiding (240 ECTS) of universitaire opleiding (minimaal bachelor), of je studeert ruimschoots op tijd voor de start van de opleiding Brandweerofficier af.
 • Je bent bestand tegen druk en stress, fysiek fit en hebt geen hoogte- of engtevrees. Daarnaast beschik je over zwemvaardigheid.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je bent woonachtig in de Veiligheidsregio Zuid-Limburg of bereid om te verhuizen.

Competenties

 • Leiderschap
 • Empathisch
 • Stressbestendig
 • Samenwerken
 • Politiek-bestuurlijk sensitief
 • Maatschappelijk georiënteerd
 • Reflecteren

Wat bieden wij?

Een gedegen en uitdagende opleiding tot brandweerofficier en een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Je komt vanaf de start van de opleiding in dienst bij Veiligheidsregio Zuid-Limburg, in eerste instantie voor een periode van twee jaar. Hierbij is succesvolle voltooiing van de opleiding het uitgangspunt. De intentie is om het dienstverband na de eerste contractperiode om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Met de veiligheidsregio Zuid-Limburg, maak je tijdens en na succesvolle afronding van de opleiding Brandweerofficier nadere loopbaanafspraken.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.335,- en maximaal € 3.376,- bruto per maand (schaal 8, CAR-UWO*). Inschaling wordt gebaseerd op je achtergrond en ervaring.

De procedure

De eerste selectiefase bestaat uit een gesprek met mensen uit onze veiligheidsregio. Daarna dragen wij een aantal kandidaten voor richting de landelijke selectie. Deze fase begint met een sportdag. Op basis van de uitkomsten hiervan kiezen wij de kandidaten die doorgaan voor het assessment. Vervolgens maken wij een keuze met welke kandidaat we graag verder gaan. Wanneer je geselecteerd wordt, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Je dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen overleggen en je wordt medisch gekeurd. Bij een positieve uitkomst krijg je een aanstelling en word je toegelaten tot de opleiding voor Brandweerofficier.

Interesse?

Wil je meer informatie, je aanmelden voor de informatiedag op zaterdag 17 maart 2018 en/of direct solliciteren? Ga dan snel naar www.brandweerofficier.nl .

Je sollicitatiebrief met CV kun je tot uiterlijk 25 maart 2018 richten aan:
Brandweer Zuid-Limburg, t.a.v. P&O, Postbus 35, 6269 ZG Margraten of per e-mail (dit geniet de voorkeur) P&O@brwzl.nl onder vermelding van vacature brandweerofficier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie

Margraten

Opdrachtgever

Veiligheidsregio Zuid Limburg

Publicatiedatum

23.02.2018