Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
29-09-2017

Mediation: wie betaalt, bepaalt

In de praktijk krijgen wij regelmatig vragen over arbeidsconflicten en alles wat daarmee samenhangt, zoals bijvoorbeeld het recht op loondoorbetaling, of ontslag mogelijk is etc. Veelal adviseert de bedrijfsarts om een arbeidsconflict op te lossen via mediation.
Maar wie mag de mediator eigenlijk uitkiezen? Mag werkgever zelfstandig bepalen bij welke mediator het mediationtraject zal plaatsvinden? Of heeft werknemer hierin ook een keuze?

Onlangs heeft een rechter zich over deze vraag moeten buigen. In die zaak had werkgever zelfstandig een mediator aangewezen, en was werknemer het daar niet mee eens. Werknemer wilde namelijk meebeslissen bij het kiezen van de mediator. Werkgever was het daar niet mee eens, en stelde zich kort gezegd op het standpunt: ‘wie betaalt, bepaalt’.

Omdat werknemer niet meewerkte aan de mediation staakte werkgever de loondoorbetaling. Werknemer vond dat onterecht, en vorderde loondoorbetaling.

Lees hier of werknemer wel of geen keuze heeft voor wat betreft het aanwijzen van de mediator, en of werkgever terecht de loonbetaling had gestaakt: http://www.spee-advocaten.nl/nieuwsbrieven#1  

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?