Banenrijklimburg mobiel
Job Alert Banenrijklimburg
Schrijf je in voor onze Job Alert
Zo mis jij geen enkele vacature
Banenrijklimburg
Alle vacatures in Limburg onder één dak!

Zit er een vacature voor jou tussen?

Snel zoeken

Het stellen van vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Robin Bakker namens CV ster 4-10-2018 10:22
Categorieën: algemeen

blog_image:article_banenr_15386525215bb5f96940641.png:end_blog_image
Een sollicitatiegesprek is vaak spannend. Natuurlijk kun je je van tevoren zo goed mogelijk voorbereiden, maar uiteindelijk weet je nooit precies welke verrassende vragen gesteld zullen worden.Een tip: bereid van tevoren ook vooral je eigen vragen voor. Dit laat zien dat je interesse toont en dit wordt gewaardeerd.

Stel de juiste vragen

Indruk maken met een goede sollicitatiebrief en een passend cv is stap één. De volgende stap is om ook tijdens het sollicitatiegesprek indruk te maken. Een goede voorbereiding op het gesprek is daarvoor essentieel. Neem van tevoren de vacaturetekst nog eens goed door en vraag jezelf af of er onduidelijkheden in de tekst staan. Wordt er bijvoorbeeld iemand gevraagd die zowel in teamverband als zelfstandig kan werken? Dan kun je tijdens het solliciteren informeren naar de werkverdeling: werk je meer zelfstandig, of juist meer in teamverband?

Wordt er in de vacature gevraagd naar iemand die flexibel is? Vraag dan wat die flexibiliteit precies inhoudt. Flexibiliteit kan bijvoorbeeld te maken hebben met werktijden, maar ook met werkinhoud of locatie. Doorvragen op zulke zaken uit de vacature maakt de potentiële werkgever duidelijk dat je je goed hebt voorbereid en het laat zien dat je geïnteresseerd bent. Daar scoor je punten mee!

Bekijk de website van het bedrijf

Een sollicitatiegesprek kan best intimiderend zijn. Het is stressvol om tegenover een potentiële werkgever te zitten! Die zenuwen kunnen ervoor zorgen dat je het niet aandurft om vragen te stellen. Je laat dan echter een kans schieten om tijdens het solliciteren de (potentiële) werkgever te laten zien dat je je goed voorbereid hebt. Lukt het je niet om op basis van de vacaturetekst goede vragen te verzinnen? Bekijk de website van het bedrijf, de werknemers, of verdiep je in de historie van het bedrijf en bedenk of je daar vragen over kunt stellen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Vraag niet omdat het moet

Bij het stellen van vragen zijn er een aantal zaken waar je je beter niet aan kunt wagen. De belangrijkste: stel geen vraag alleen maar omdat je denkt dat dit van je verwacht wordt. Geen vraag is beter dan een vraag waar duidelijk te lang of juist te kort over nagedacht is.

Let er ook op dat je geen vragen stelt waarop je de antwoorden al had kunnen weten.

Het is dan ook niet aan te raden om te vragen naar de benodigde kwaliteiten voor de functie waarop je solliciteert. Deze kwaliteiten of eigenschappen worden meestal al in de vacaturetekst omgeschreven. Je kunt natuurlijk wel vragen of er andere belangrijke eigenschappen nodig zijn, die nog niet in de vacature genoemd worden.

Het mooiste is het wanneer je vervolgens op basis van je cv kan laten zien dat jij ook over die extra eigenschappen beschikt. Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig te zijn met vragen omtrent het salaris. Natuurlijk wil je weten hoeveel je gaat verdienen, maar meestal wordt daarvan al een eerste indicatie gegeven in de vacaturetekst. Onderhandelen doe je pas wanneer duidelijk is dat ze jou graag willen aannemen voor de desbetreffende functie.

blog_image:article_banenr_15383826215bb1db1d9f116.png:end_blog_image

Deze blog is geschreven door Robin Bakker van CV ster

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Vind hier alle recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Vind hier de meest recente vacatures van de Aldi!
Mosae Zorggroep als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Made of energy. Connected @ heart!
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Arcus college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Wil jij ook SPIE’er worden? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Bekijk hier alle vacatures van de 4 Saillant Collection Hotels!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Maak andermans zorg jouw zorg! Vind hier alle vacatures van Mondriaan.
Wil je aan de slag bij MET ggz? Bekijk hier alle vacatures.
Bekijk hier alle vacatures van Collé Rental & Sales!
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!