Banenrijklimburg mobiel
Job Alert Banenrijklimburg
Schrijf je in voor onze Job Alert
Zo mis jij geen enkele vacature
Banenrijklimburg
Alle vacatures in Limburg onder één dak!

Zit er een vacature voor jou tussen?

Snel zoeken

Slecht geslapen? Zo kom jij je dag door op het werk

Christianne Giezenaar 10-8-2018 12:26
Categorieën: algemeen

blog_image:article_banenr_1503491503599d75af7ac58.jpg:end_blog_image

Warmte, piekeren, een huilende baby, geluidsoverlast: iedereen slaapt wel eens slecht. Wat de reden ook mag zijn, na een korte nacht voel je je niet fit. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een tekort aan nachtrust te compenseren en je gedurende de dag fit te voelen.

Sta op wanneer de wekker gaat
Hoe kort je ook geslapen hebt, sta gewoon op wanneer de wekker gaat. Blijven liggen, ook al is het maar een paar minuten, werkt averechts. Je bioritme raakt erdoor van slag, waardoor je de nacht erop meer moeite zal ervaren om in slaap te vallen. Daarbij wordt het alleen maar moeilijker om alsnog uit bed te komen als je keer op keer op de snooze knop van je wekker drukt.

 1. Drink een glas water vlak nadat je bent opgestaan
  Dat voldoende water drinken goed voor ons is, dat weet vrijwel iedereen. Maar wist je ook dat water je energie geeft? Na een nacht niet drinken is ons lichaam vaak uitgedroogd als we wakker worden. Merk je dat je vaak moe wakker wordt, ook al heb je goed geslapen? Drink dan na het opstaan een glas water. Je voelt je dan al snel een stuk fitter. Als je te weinig hebt geslapen, is voldoende drinken helemaal belangrijk om je lichaam extra te ondersteunen.
 2. Eet een gezond ontbijt.
  Dat ontbijten gezond voor je is weet eigenlijk ook iedereen. Maar voor de mensen die toch nog niet ontbijten: na een korte nacht kun je ieder beetje energie gebruiken. Probeer dus om zo snel mogelijk na het opstaan een vezelrijk ontbijt te eten. Dit geeft je gedurende de hele dag energie!
 3. Zoek daglicht op!
  Daglicht helpt je om wakker te worden. Probeer daarom voor alle verplichtingen even naar buiten te gaan om een paar zonnestralen op je huid te voelen. Ze zorgen ervoor dat je interne klok een signaal krijgt dat je dag is begonnen, hoe hard je lijf zich ook verzet. Je voelt je direct een stuk wakkerder, ook als je slecht geslapen hebt.
 4. Drink koffie, maar met mate
  Op een dag zoals deze kun je wel een extra kop koffie gebruiken. Probeer toch niet meer dan twee koppen koffie te drinken. Meer cafeïne dan er in twee koppen koffie zit, zal er namelijk niet voor zorgen dat je je fitter gaat voelen.
 5. Doe een middagdutje
  Tegen de tijd dat de middag zich aandient, daalt je energieniveau vaak behoorlijk. Zeker als je slecht geslapen hebt. Niet op elke werkplek zal het mogelijk zijn, maar een kort slaapje kan wonderen doen als je aan slaapgebrek lijdt. Het ideale middagslaapje duurt 20 tot 30 minuten. Na een dutje ben je een stuk alerter en productiever
 6. Dipje? Ga wandelen!
  Of je nu slecht geslapen hebt of niet, bijna iedereen ervaart in de namiddag een energiedip. Je kunt natuurlijk naar de snoepautomaat rennen of een soepje eten, maar een korte wandeling geeft veel meer energie. Frisse lucht happen en de benen strekken, al is het maar tien minuten, doet wonderen. Je voelt je nadien alerter en je kunt je ook de laatste uurtjes van de werkdag productief doorbrengen.
 7. De auto in? Zorg dat je wakker blijft!
  De terugweg naar huis kan na een dag doorbuffelen best een uitdaging zijn. Vooral als je in een warme auto zit, of als je moet filerijden. In slaap vallen achter het stuur is natuurlijk geen optie. Zorg ervoor dat je iets verfrissends te drinken bij je hebt, zet de airco aan of de ramen open en zet muziek op – liefst met een beat of stevige gitaar. Zing even lekker mee als je kan: daarmee houd je je lijf ook wakker.
 8. Herstel je slaapritme
  Je bent weer veilig thuis! Nu is het nog zaak om je normale slaapritme weer in ere te herstellen. Dat doe je niet door zo veel mogelijk te slapen: je ritme raakt nog verder in de war van alle wisselingen. Het beste kun je een uur voor je normale bedtijd gaan slapen. Zo tank je een beetje bij, en begeleid je jezelf weer naar een reguliere, gezonde nachtrust.

Bron : dokter.nl

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Vind hier alle recente vacatures van Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Vind hier de meest recente vacatures van de Aldi!
Mosae Zorggroep als werkgever? Vind hier alle vacatures.
Made of energy. Connected @ heart!
Werken bij Janssen Kerres Automotive in Limburg en Brabant? Vind hier alle vacatures
Vind hier alle vacatures van Arcus college!
Vind hier alle vacatures van Citaverde College!
Wil jij ook SPIE’er worden? Bekijk hier alle vacatures.
Vind hier alle vacatures van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Bekijk hier alle vacatures van de 4 Saillant Collection Hotels!
Werken bij Gemeente Sittard-Geleen? Vind hier alle actuele vacatures.
Wil jij het beste naar boven halen in jezelf en anderen? Vind hier vacatures bij Adelante in Limburg
Vind hier alle vacatures van Gilde Opleidingen!
Maak andermans zorg jouw zorg! Vind hier alle vacatures van Mondriaan.
Wil je aan de slag bij MET ggz? Bekijk hier alle vacatures.
Bekijk hier alle vacatures van Collé Rental & Sales!
Vind hier alle vacatures van het grootste skidorp van Europa!
Wil ook jij bij Sevagram werken? Kijk hier voor alle vacatures!