Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
20-10-2016

Tweederde van de werklozen in de WW binnen een jaar aan de slag

 

Door de groeiende werkgelegenheid nemen de kansen om vanuit de WW weer aan de slag te komen toe. Tweederde van de werklozen in de WW verruilt binnen een jaar de uitkering voor een baan.

De verschillen per sector zijn echter groot. Werklozen uit de bouw, landbouw en uitzendkrachten komen het vaakst aan het werk, terwijl werklozen uit de financiële sector en het openbaar bestuur moeilijker werk vinden.

UWV heeft onderzocht in hoeverre werkhervatters na de WW aan de slag gaan in dezelfde sector als van waaruit men werkloos is geworden. Hieruit blijkt dat ongeveer de helft van de mensen na de WW werk vindt in een andere sector.

Werklozen in seizoensgevoelige sectoren, zoals de bouw en de landbouw, keren relatief vaak terug naar de oude sector. Dit geldt ook voor sectoren die specifieke eisen stellen aan hun personeel, zoals het onderwijs en zorg en welzijn.

Werklozen afkomstig uit de financiële dienstverlening, een sector die al jaren krimpt, wijken juist massaal uit naar andere sectoren. Maar liefst 85% keert niet terug naar de ‘eigen’ sector. Een meerderheid maakt de overstap naar de zakelijke dienstverlening.Dit staat in het rapport Kansrijk uit de WW

Bron : UWV.

Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?