Voor werkgevers
Vacatures in je mailbox? Stel jouw jobalert in!
Nieuws
13-04-2018

Meer faillissementen in maart

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In maart 2018 zijn er 34 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari, meldt het CBS. In februari daalde het aantal faillissementen met 42. De meeste faillissementen in maart zijn uitgesproken in de handel. Ook in Limburg sloten ten opzichte van februari meer bedrijven (3) hun deuren. In februari was in vergelijking met januari een daling van 3 faillissementen te zien.

Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er sprake van een dalende trend. In augustus 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds 2001. De trend is daarna nagenoeg vlak.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in maart 251 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 51. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de vervoer en opslag.

Bron: CBS.nl
Terug naar alle items

Vacatures
in je mailbox?

Schrijf je in en we houden je op de hoogte
Job Alert instellen

Vacatures in je mailbox

Schrijf je in en we houden je op de hoogte.
In elke ontvangen e-mail kun je jouw Job Alert weer deactiveren.

Welke vacatures wil je ontvangen?

Gekozen vakgebieden:

Je kunt meerdere vakgebieden toevoegen.


    Gekozen opleidingsniveaus:

    Je kunt meerdere opleidingsniveaus toevoegen.


      Wat is je voornaam?

      Op welk e-mailadres?