Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YQLUARDCvb8xIP2X.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

HR Human Resources en Juridische vacatures in Sittard

Hr Adviseur - Sittard

Werkgever:Stichting Pergamijn
Locatie:Sittard
Als HR adviseur ben je gesprekspartner van het (midden) management ondersteun en adviseer je – gevraagd en ongevraagd – de zorgdirecteuren..
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1857034

Projectondersteuner - Sittard

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Locatie:Sittard
Vind jij het een uitdaging om projecten binnen een dynamische omgeving mee voor te bereiden en uit te voeren?
Gepubliceerd: 2 dagen geleden
Referentie nr:#BA1857712

HR Partner - Sittard

Werkgever:Collé Rental & Sales
Locatie:Sittard
Je werkt aan de uitvoering van het HR beleid en je adviseert de lijnmanagers en recruiter bij de werving van nieuw personeel
Gepubliceerd: 16-07-2021
Referentie nr:#BA1840130

HR Stagiair(e) - Sittard

Werkgever:Boels Rental
Locatie:Sittard
Op de afdeling HR Service Center ga jij aan de slag met het doorvoeren van wijzigingen in ons systeem. Je houdt de personeelsadministratie op..
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1857729

HR Manager - Sittard

Werkgever:Boels Rental
Locatie:Sittard
Het betreft een brede, meer en meer internationale functie waarin je op zowel strategisch, tactisch als op operationeel niveau opereert.
Gepubliceerd: 3 dagen geleden
Referentie nr:#BA1857576

Medewerker HRM - Geleen

Werkgever:Vivantes
Locatie:Geleen
Jij verzorgt samen met twee collega’s, de hele HR administratie van in-, door- en uitstroom en je bent het telefonisch aanspreekpunt voor..
Gepubliceerd: 24-07-2021
Referentie nr:#BA1857765

Medewerker kwaliteit en beleid Toezicht en Handhaving - Sittard

Werkgever:Gemeente Sittard-Geleen
Locatie:Sittard
Je bewaakt en borgt de kwaliteit binnen team Toezicht &Handhaving (denk hierbij onder meer aan kennisoverdracht, kwaliteitscriteria en het..
Gepubliceerd: 24-07-2021
Referentie nr:#BA1857767

HR Business Partner - Herten/Sittard

Werkgever:SGS Maco Customs Service
Locatie:Herten/Sittard
De afdeling HR van SGS Maco & SGS INTRON bestaat uit een HR Business Partner, een HR Officer en een Recruiter.
Gepubliceerd: 22-07-2021
Referentie nr:#BAG1852417

Stagiair HR Service Center - Sittard

Werkgever:Boels Rental
Locatie:Sittard
Je bent verantwoordelijk voor de optimale ondersteuning van HR activiteiten op het gebied van de in-, door- en uitstroom van medewerkers.
Gepubliceerd: 19-07-2021
Referentie nr:#BA1857859

HR Analytics Specialist - Sittard

Werkgever:Boels Rental
Locatie:Sittard
Als HR Analytics Specialist houd jij je bezig met het verzamelen van HR-data en -statistieken vanuit verschillende bronnen (waaronder SuccessFactors,..
Gepubliceerd: 22-06-2021
Referentie nr:#1858074

Werken op het gebied van HR en juridische zaken

In dit vakgebied ben je verantwoordelijk voor de processen om de organisatie en het personeel verder te laten ontwikkelen. Dit brede vakgebied is voor een beter overzicht te onderscheiden in de volgende afdelingen.

Personeel en organisatie

Deze afdeling houdt zich voornamelijk bezig met uitvoerende taken. Ze nemen de uitvoering van het personeelsbeleid van de organisatie voor hun rekening. Ze beheren de personeelsinformatie en regelen de werving en selectie van nieuw personeel. Een medewerker op de P&O afdeling houdt zich ook bezig met assisterende taken zoals secretariële werkzaamheden. Je assisteert ook bij de introductie van nieuwe werknemers, beoordelingen en loopboonontwikkeling.

Een adviseur geeft adviezen en ondersteunt de directie en het management. Belangrijke taken hier zijn het verzamelen van informatie, het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en het opstellen van het personeelsbeleid.

De manager op de P&O afdeling is verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling. De manager zorgt ook voor het opstellen van een jaarplan en het bedenken van een strategisch beleidsplan.

Human Resource

De HR afdeling verschilt van de P&O afdeling. Personeelszaken is over het algemeen uitvoerend, terwijl HR meer strategisch van aard is. Daar zijn managers verantwoordelijk voor het management van de resources. Afhankelijk van de bedrijfsstrategie, wordt er geadviseerd over de te voeren personeelsstrategie. Human Resource adviseurs hebben de taak de juiste link te leggen tussen de strategische plannen van de organisatie en het operationele personeelsbeleid. Daar wordt toezicht gehouden op de cultuur van de organisatie en de naleving van arbeidsvoorschriften gewaarborgd.

Een HR assistent(e) ondersteunt hen daarbij. Zij zijn het aanspreekpunt voor medewerkers en het management en dienen snel cijfers op te kunnen leveren die nodig zijn voor de kwartaalbespreking.

Juridisch

Een goed functionerende samenleving heeft een goed rechtssysteem nodig. Mensen in de juridische sector houden dit rechtssysteem omhoog. Dit wordt gedaan in diverse richtingen zoals privaatrecht, strafrecht, belastingrecht en bestuursrecht. Het vak is verweven in alle lagen van de samenleving. Juridische hulp wordt niet alleen verleend in grote strafzaken, maar als je gaat scheiden bijvoorbeeld, heb je ook juridische hulp nodig. In deze branche kun je aan de slag gaan als advocaat of rechter, maar ook als schuldhulpverlener, notaris of juridisch medewerker.

Opleidingen en werkgevers in de regio

Vele opleidingen geven je toegang tot een functie in dit vakgebied. In Sittard vind je MBO opleidingen tot juridisch-administratief dienstverlener of als medewerker human resource management. Voor opleidingen op HBO of WO niveau zijn er instellingen te vinden in de rest van Limburg.

Onze vacaturebank heeft een groot aanbod van potentiële werkgevers in ons bedrijvennetwerk. Voor HR kun je aan de slag bij werving en selectie bedrijven. In de juridische sector kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een advocatenkantoor. Naast deze specifieke bedrijven, zijn bovengenoemde taken ook uit te voeren bij een organisatie zelf op de specifieke afdeling daarvoor.

HR en juridische functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in de regio. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
IIC Group Investors in Care
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!