Banenrijklimburg kerst header mobile
/_images_upload/YAgnQ-jJnJURSRpX.jpg
De vacaturebank van Limburg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
/_images_upload/YQLUARDCvb8xIP2X.jpg
Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vind hier de vacature die bij jou past!

Snel zoeken

HR Human Resources en Juridische vacatures in Heerlen

Administratief juridisch medewerker - Heerlen

Werkgever:Randstad
Locatie:Heerlen
Administratief juridisch medewerker, administratieve HBO vacature bij Randstad in Heerlen.
Gepubliceerd: 4 dagen geleden
Referentie nr:#BA1857725

Juridisch secretaresse m/v - Kerkrade

Werkgever:Pennino Advocaten
Locatie:Kerkrade
Wij zijn voor onze vestiging in Kerkrade op zoek naar een juridisch secretaresse. Je komt te werken in een team van secretaresses die samen de advocaten en juridisch medewerkers van ons kantoor...
Gepubliceerd: 19-07-2021
Referentie nr:#BAG1850601

Werken op het gebied van HR en juridische zaken

Je taak is om de processen goed te laten verlopen om de organisatie en het personeel verder te laten ontwikkelen. Dit brede vakgebied is voor een beter overzicht te onderscheiden in de volgende afdelingen.

Personeel en organisatie

Deze sectie houdt zich voornamelijk bezig met uitvoerende taken. De uitvoering van het personeelsbeleid van de organisatie nemen zij voor hun rekening. Ze zorgen voor de werving en selectie van nieuw personeel en beheren de personeelsinformatie. Een medewerker op de P&O afdeling houdt zich mogelijk ook bezig met assisterende taken zoals secretariële werkzaamheden. Je assisteert bijvoorbeeld bij de introductie van nieuwe werknemers, beoordelingen en loopboonontwikkeling.

Een adviseur geeft adviezen en ondersteunt de directie en het management waar nodig. Belangrijke taken hier zijn het verzamelen van informatie, het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en het opstellen van het personeelsbeleid.

Als manager op de P&O afdeling ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling. Je zorgt ook voor het opstellen van een jaarplan en het bedenken van een strategisch beleidsplan.

Human Resource

De HR afdeling verschilt van de P&O afdeling. Personeelszaken is over het algemeen uitvoerend, terwijl HR meer strategisch van aard is. Daar zijn managers verantwoordelijk voor het management van de resources. Afhankelijk van de bedrijfsstrategie, wordt er geadviseerd over de te voeren personeelsstrategie. Human Resource adviseurs hebben de taak de juiste link te leggen tussen de strategische plannen van de organisatie en het operationele personeelsbeleid. Daar wordt toezicht gehouden op de cultuur van de organisatie en de naleving van arbeidsvoorschriften gewaarborgd.

Een HR assistent(e) ondersteunt hen daarbij. Zij zijn het aanspreekpunt voor medewerkers en het management en dienen snel cijfers op te kunnen leveren die nodig zijn voor de kwartaalbespreking.

Juridisch

Een goed functionerende samenleving heeft een goed rechtssysteem nodig. Mensen in de juridische sector houden dit rechtssysteem omhoog. Dit wordt gedaan in diverse richtingen zoals privaatrecht, strafrecht, belastingrecht en bestuursrecht. Het vak is verweven in alle lagen van de samenleving. Juridische hulp wordt niet alleen verleend in grote strafzaken, maar als je gaat scheiden bijvoorbeeld, heb je ook juridische hulp nodig. In deze branche kun je aan de slag gaan als advocaat of rechter, maar ook als schuldhulpverlener, notaris of juridisch medewerker.

Opleidingen en werkgevers in de regio

Vele opleidingen geven je toegang tot een functie in dit vakgebied. In Heerlen vind je MBO opleidingen tot juridisch-administratief dienstverlener of als medewerker human resource management. Voor opleidingen op HBO of WO niveau zijn er instellingen te vinden in de rest van Limburg.

Onze vacaturebank heeft een groot aanbod van potentiële werkgevers in ons bedrijvennetwerk. Voor HR kun je aan de slag bij werving en selectie bedrijven. In de juridische sector kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een advocatenkantoor. Naast deze specifieke bedrijven, zijn bovengenoemde taken ook uit te voeren bij een organisatie zelf op de specifieke afdeling daarvoor.

HR en juridische functies in de omgeving

Onze vacaturebank biedt een brede selectie van alle vacatures in de regio. Wilt u graag werken in deze sector? Hieronder vindt u een overzicht uit onze vacaturebank van alle functies in dit vakgebied in de regio.

Zoekcriteria
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht
Envida Thuiszorg
PSW.
Janssen Kerres Automotive
Vista college!
Citaverde College!
Laurentius
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken!
Gemeente Sittard-Geleen
Gilde Opleidingen!
Koenen en Co Accountants en Adviseurs
Boels Rental
Adelante Zorggroep
Stichting Pergamijn
Centraal Bureau voor de Statistiek
Vivantes, ouderenzorg
IIC Group Investors in Care
Werken bij Refresco.
Saillant Collection Hotels
WP Haton
SVO PL.
Flextronics, live smarter
Radar, zo wil ik leven
Veiligheidsregio Zuid-Limburg!